Adatkezelési tájékoztató

Köszönjük látogatásod honlapunkon, Facebook oldalunkon, vagy Facebook csoportunkban (továbbiakban: Weboldal), valamint érdeklődésed szolgáltatásaink és termékeink iránt. Ezúton tájékoztatunk az Intim Terápiás Központ (továbbiakban: „ITK”) által nyújtott szolgáltatásokkal kapcsolatos, személyes adatokra vonatkozó kezelése körében követett gyakorlatról, az adatok védelméről és az adatkezeléssel kapcsolatos jogokról, kötelezettségekről.

Személyes adataid védelme számunkra kiemelkedő fontosságú. Tiszteletben tartjuk weboldal látogatóink, érdeklődőink, ügyfeleink magánéletének védelmét, ezért kizárólag olyan információkat gyűjtünk és kezelünk, amelyek jelen tájékoztatóban meghatározott célok szempontjából elengedhetetlenek. A weboldal használata és szolgáltatásaink igénybevétele teljes mértékben önkéntes, így az ehhez szükséges adatok is önkéntesen kerülnek hozzánk, melyeket a céltól függően hozzájárulás, szerződés teljesítése, jogszabályi kötelezettség teljesítése, vagy jogos érdek jogalapokon kezelünk. Jelen tájékoztató célja, hogy minden adatkezelési tevékenységünket átlásd, és a törvény által is biztosított jogaid érthetőek legyenek számodra.

Jelen adatkezelési tájékoztatóban foglalt adatkezelési elveinket az adatkezeléssel és adatvédelemmel kapcsolatos jogszabályi rendelkezésekkel összhangban alakítottuk ki:

  • évi CVIII. törvény – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő egyes szolgáltatások egyes kérdéseiről (Eker tv.)
  • évi XLVIII. törvény – a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól;
  • évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (továbbiakban Adatvédelmi tv.)
  • EU 2016/679 Rendelete (Általános Adatvédelmi Rendelet vagy GDPR)

Kik vagyunk

Az Intim Terápiás Központ az üzleti nevünk, a vállalkozás képviselője Lacsny Éva EV, Kisadózó (adószám: 68476681-1-43, nyilvántartási szám: 51800712). Munkaköre: szexuálterapeuta, párkapcsolati tanácsadó, életmód tanácsadó. Munkatársunk, Marin Codrut pszichológus tanácsadó, párterapeuta és vállalati tanácsadóként tevékenykedik, természetes személyként.

Elérhetőségeink:

Cím: 1118 Budapest, Csikihegyek utca 14.

Telefon: +3630/716-0113

E-mail: itk@intimitascoaching.hu

Webhely: http://www.intimitascoaching.hu

Mivel foglalkozunk?

Egyéneknek és pároknak segítünk élethelyzetük, problémáik rendezésében. Szexuálterápiás, pszichológiai és párkapcsolati tanácsadás, konzultáció a fő tevékenységünk. Továbbá elérhetőek az általunk készített és forgalmazott kézikönyvek és videók, mint ismeretanyag, kedves leendő és meglévő ügyfeleink részére. Emellett előadóként is jelen vagyunk, illetve vállalati tréningeket is tartunk.

Személyes kapcsolat, terápia, adatkezelés

Szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy minden terápia során, az ügyféltől származó információt bizalmasan kezeljük. Terápiás munkavégzésünk a jelen hatályos jogszabályok szerint titoktartási kötelezettség alá esik, így nem áll módunkban az ügyfél előzetes hozzájárulása nélkül, tudomásunkra jutott információt továbbítani az illetékes hatósághoz a Ptk.-ban meghatározottak szerint, kivételt képez az állam külső és belbiztonsága, a nemzetbiztonság és a büntetés-végrehajtás biztonsága.

Személyes adat: különösen az érintett neve, telefonszáma, valamint fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret, valamint az adatból, információból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés.

Egészségügyi adat: az érintett testi, lelki és értelmi állapotára, kóros szenvedélyére, valamint a megbetegedés, illetve az egészségügyi ellátóhálózat által észlelt, vizsgált, mért, leképzett vagy származtatott adat, továbbá az előzőekkel kapcsolatba hozható, az azokat befolyásoló mindennemű adat (magatartás, környezet, foglalkozás).

Gyógykezelés/terápia: minden olyan tevékenység, amely az egészség megőrzésére, a megbetegedések megelőzése, korai felismerése, megállapítása, kezelése, gyógyítása, a megbetegedés következtében kialakult állapotromlás szinten tartása vagy javítása céljából az érintett közvetlen vizsgálatára, kezelésére, orvosi rehabilitációjára, illetve mindezek érdekében az érintett vizsgálati anyagainak feldolgozására irányul.

Orvosi titoknak minősül: a gyógykezelés/terápia során az adatkezelő tudomására jutott egészségügyi és személyazonosító adat, továbbá a szükséges vagy folyamatban lévő, illetve befejezett gyógykezelésre vonatkozó, valamint a gyógykezeléssel kapcsolatban megismert egyéb adat.

A terápia megkezdése önmagában egy megbízási szerződést feltételez, amelyet mindkét fél jelenlétével hitelesít, és a közös munka által hozzájárul, szerződéses dokumentáció és aláírás hiányában is. A beszélgetések során tudomásunkra jutott információt a terápia során és lezárta után is, bizalmasan kezeljük. Az adatokat kizárólag Lacsny Éva kezeli, harmadik személynek nem kerülnek kiadásra.

A kezelt adatok köre, célja és időtartama: a terápia megkezdése során felvett adatok, valamint a szexuálterápiás/pszichológiai beszélgetések anyaga (személyes és egészségügyi adatok). Ezen adatok kezelésének célja, hogy elősegítse az egészség megőrzését, javítását, fenntartását, elősegítse a terapeuta eredményes gyógykezelési tevékenységét, nyomon kövesse az érintett egészségügyi állapotát. A terapeuta dönti el, hogy mely adatok felvétele szükséges az ellátás céljából. Az ügyfél hozzájárulása önkéntes. Az adatok fizikai tárolási helye Lacsny Éva székhelye, megőrzése egytől öt évig erjed. Az adatok nem kerülnek továbbításra harmadik fél számára.

Kapcsolódó jogszabályok

  • évi CLIV. EÜ törvény
  • évi XLVII. törvény – az egészségügyi és a hozzájuk kapcsolódó személyes adatokról
  • évi V. törvény – a Polgári Törvénykönyvről

Munkánkat e két etikai kódex mentén végezzük:

http://mpt.hu/wp-content/uploads/2014/10/Pszichol%C3%B3gusok-Szakmai-Etikai-K%C3%B3dexe.pdf

http://www.sexology.hu/content/hu/etikai_kodex

Hogyan gyűjtjük és kezeljük az online beérkező adatokat

Hírlevél feliratkozás

Hírlevelet eseti jelleggel küldünk azoknak, akik érdeklődnek a szexuálterápia, a pszichológia és a párkapcsolati tanácsadás iránt. Hírleveleinkben az adott hónap aktualitásairól, híreinkről számolunk be, vagy cikkeinket, kérdőívünket szeretnénk megosztani veled.

A hírlevélre történő feliratkozás esetén az email címeden kívül gyűjtjük a neved, az IP-címet és a feliratkozás dátumát a Mailchimp, az Intim Terápiás Központ számára elkülönített, felhasználói fiókban. Tevékenységi körünknél fogva kiemelten fontos, hogy a (teljes) neveden tudjunk szólítani, terápia esetén beazonosítani. Az adatgyűjtés jogalapja a személyes hozzájárulásod. Az adatok megadása teljesen önkéntes; hozzájárulásodat igényli. Adataidat maximum 5 évig tároljuk.

Hírlevelünkről bármikor leiratkozhatsz a levél alján található „Leiratkozom” gomb segítségével, valamint személyes adataid törlését kérheted emailben az itk@intimitascoaching.hu címen és postai úton a 1118 Budapest, Csikihegyek utca 14. címen egyaránt. Kérésed következtében személyes adataidat töröljük, továbbiakban nem küldünk hírlevelet.

Online kapcsolat létesítése

Az „ITK” csapatával kapcsolatba léphetsz a weboldalon beépített „messenger” felugró ablak segítségével, emailben, illetve a Facebook oldalunkon fogadjuk bejövő üzeneteidet. Érdeklődhetsz, kérdéseket tehetsz fel, vagy megoszthatsz részleteket a téged foglalkoztató problémákból. Amennyiben az ajánlatadási fázisban már megosztottál velünk személyes adatot, azt bizalmasan kezeljük. Adataid megadását úgy értelmezzük, hogy azokat egy esetleges, jövőbeli szerződéskötés (terápia) szándékaként osztod meg velünk. Az adatok megadás önkéntes.

Közösségi oldalak

Közösségi oldalakon is tartjuk veled a kapcsolatot, így a Facebook, az Instagram, a Youtube és a Pinterest oldalakon regisztrált neved, illetve a felhasználói nyilvános profilképed látjuk, amennyiben regisztráltál ezekre a közösségi oldalakra és ezt a beállításaid során engedélyezted a közösségi oldal üzemeltetőjének. Az itt megadott adataid kezelése a közösségi oldal szabályozása alá esik.

Kérdőív kitöltése

Az „ITK” csapata összeállított egy 18 kérdésből álló felmérést, mely a különleges szexuális szokásokat vizsgálja a magyar lakosság körében. A kérdőív kitöltése önkéntes alapú; személyes, a beazonosítást szolgáló adatszolgáltatást nem igényel.

Kitöltő: minden olyan cselekvőképes és természetes személy, aki a kitöltés napján már betöltötte a 18. életévét, minden kérdésre legjobb önismerete szerint válaszolt, és a jóváhagyás (angolul: Submit) gombra rákattintva, elküldte válaszait. A válaszokat (adatokat) a Google Inc. egyik amerikai szervere tárolja, és egy Google Form alapú szolgáltatásról átvezetve.

Amennyiben a Kitöltő részt szeretne venni az Intim Terápiás Központ által felkínált nyereményjátékban, önkéntesen, hozzájárulását adja email címe megadásához és kezeléséhez, amely lehetővé teszi számunkra, hogy emailben értesítsük a sorsolás végeredményéről, és esetleges nyereményéről. (Konzultációs nyeremény esetén a Kitöltő tudomásul veszi, hogy Lacsny Éva jogosult ellenőrizni a 18. életév betöltését, legkésőbb a személyes találkozás alkalmával.) Az email cím harmadik félnek továbbításra nem kerül. Kitöltő, az emailcím megadásával továbbá hozzájárul az eseti rendszerességgel kiküldött hírlevelek fogadásához.

A nyereményjáték és a sorsolás részét képezi:

  • szexuálterápiás konzultáció egy órában, 10 fő kitöltő részére,
  • szexuális egészség és önismereti kézikönyv e-book (vagy pdf.) formátumban, 20 fő kitöltő részére.

A Kitöltők továbbá lehetőséget kapnak a Vágyaim.hu által felajánlott, online voucher kód érvényesítésére, az általuk üzemeltetett erotikus webshopban, vásárlásuk során. Ezen oldalra látogató Kitöltők adatkezelésre vonatkozó szabályozása a Vágyaim.hu szolgáltató hatáskörébe tartozik. A voucher kód érvényessége 2019.09.30., a beváltás feltétele 9.990Ft összérték fölötti online vásárlás, mely az akciós termékekre is érvényes.

A nyereményjáték célja a különleges szexuális szokások kérdőív promotálása, kitöltésre való ösztönzése, a minél nagyobb merítés érdekében. A kapott válaszokat, adatokat elemezzük, statisztikailag és szakmailag kiértékeljük, majd weboldalunkon közzétesszük az eredményeket.

A felmérésre szánt idő megközelítőleg 3 hónap. A megjelentetés kezdő időpontja 2019. július 10., a lezárás tervezett időpontja 2019. szeptember 30.

Ezen időszak alatt minden Kitöltő részesül a Vágyaim.hu online voucher promóciójában.

Az „ITK” által felajánlott nyereményjáték, a termékek és szolgáltatások sorsolásának tervezett félidős időpontja 2019. augusztus 12., mely során 5 db konzultáció és 10db e-book kerül kiadásra. A második fordulós sorsolás időpontja 2019. szeptember 30., amikor a fennmaradó 5 db konzultáció és 10db e-book kerül továbbításra a nyertesek körében. Minden esetben a kapcsolatfelvétel email címen keresztül történik. A nyerteseket az itk@intimitascoaching.hu email címről értesítjük nyereményükről. A nyereményjátékról, a sorsolásról, a nyereményről, és az átvételről lehetőség van emailben és telefonon is érdeklődni, egyeztetni, a +3630/716-0113-as telefonszámon.

Termék értékesítése

Könyv/e-book/pdf/videó megrendelése esetén minden kért adat, a szerződés megkötése és teljesítése érdekében történik az ügyfél hozzájárulásával. Kezelt adatok: (számlázási) név, emailcím, telefonszám, (számlázási) cím, adószám.

Megrendelt könyv és darabszám esetén az adatkezelés jogalapja a Rendelet 6. cikk (1) bek. B) pontja és az Ektv. 13/A paragrafusa. Ezen adatok a könyv vásárlására vonatkozó szerződés létrejöttéhez és teljesítéséhez szükségesek: megrendelő számlázási neve és címe, e-mail címe, illetve postázási név és cím, ha eltérő.

Adattovábbítási nyilatkozat: jelen tájékoztatónkkal tudomásul veszed, hogy amennyiben weboldalunkon bankkártyás fizetést választasz, Lacsny Éva EV, Kisadózó adatkezelő által az intimitascoaching.hu felhasználói adatbázisában tárolt alább felsorolt adataid átadásra kerülnek az OTP Mobil Kft, mint adatfeldolgozó részére.

Név, email cím, tranzakció adatai.

Az adatfeldolgozó által végzett adatfeldolgozási tevékenység jellege és célja a SimplePay Adatkezelési tájékoztatójában tekinthető meg: https://simplepay.hu/index.php/vasarlo-aff

Cookie-k (sütik) kezelése

A weboldalon keresztül az érintett látogató gépére települő cookie-k esetén az adatkezelés jogalapja a weboldalon nyújtott szolgáltatások, funkciók igénybevételéhez, technikailag szükségesek vagy marketing funkciót, elemzést, a teljesítményünk javítását szolgálják, az érintettek önkéntes hozzájárulása alapján.

A cookie-k lehetővé teszik a weboldal számára, hogy felismerje a korábbi látogatókat. A cookie-k segítenek a weboldal optimalizálásában, abban, hogy a weboldal szolgáltatásait a felhasználók szokásának megfelelően alakítsuk ki. A cookie-k alkalmasak továbbá arra, hogy megjegyezzék a beállításokat, emlékeznek a korábban bevitt adatokra, elemzik a honlap használatát annak érdekében, hogy az így nyert információk felhasználásával végrehajtott fejlesztések eredményeként az a lehető legnagyobb mértékben a felhasználó elvárásai szerint működjön, a felhasználó könnyen megtalálja a keresett információt, és figyelemmel kísérik hirdetéseink hatékonyságát.

Weboldalunk a Google Analytics alkalmazást használja, ami a Google Inc. webelemző szolgáltatása. A Google Analytics cookie-kat használ, amelyeket a látogatók számítógépére mentenek, így elősegítve weboldalunk elemzését.

Ki kapja meg az adataidat

Személyes adataidat munkatársaink kezelhetik, valamint azok az adatfeldolgozók, akik velünk szerződést kötöttek. Adataidat kizárólag az adatkezelés céljának eléréséhez szükséges mértékben és a jogalap biztosította ideig kezelhetik.

  • Google LLC (1600 Ampitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA) – statisztikai szolgáltatások
  • Facebook Inc. (4 Grand Canal Square, Dublin, Ireland) – statisztikai szolgáltatások, hirdetésmegjelenítés
  • Rocket Science Group LLC – Mailchimp (675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000
    Atlanta, GA 30308 USA) – hírlevél feliratkozás és küldés
  • Magyar Hosting Kft. (1132 Budapest, Victor Hugo utca 18-22.) – tárhely szolgáltató
  • OTP Mobil Kft. (1093 Budapest, Közraktár u. 30-32.) – SimplePay bankkártyás fizetési szolgáltatás

Hatóságok részére adatszolgáltatás olyan mértékben adható, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges, és a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte.

Az adatkezelés biztonsága

Adataid védve vannak a jogosulatlan hozzáférés, továbbítás, megsemmisítés ellen. Az adatok biztonságáról a szerver üzemeltetője, a fentebb említett adatkezelők és Lacsny Éva EV, Kiadózó, együttesen gondoskodunk.

Az érintettek jogai: az érintett kérelmezheti az adatkezelőnél a tájékoztatását személyes adatai kezeléséről, az adatai helyesbítését, valamint adatai zárolását, törlését. Az érintettnek joga van megismerni ellátása során a közreműködő személy nevét, szakképesítéseit, adatainak kezeléséről tájékoztatást kapni, a rá vonatkozó egészségügyi adatokat megismerni, az egészségügyi dokumentációba betekinteni, valamint azokról másolatot kapni.

A személyes adatot törölni kell, ha az érintett kéri, ha az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott ideje lejárt, illetve ha azt a bíróság vagy a Hatóság elrendelte.

Törlés helyett az adatkezelő zárolhatja a személyes adatot, ha az érintett ezt kéri, vagy a törlés sértené jogos érdekeit. Az így zárolt adat kizárólag addig kezelhető, amíg az adatkezelés célja fennáll, és ami a személyes adat törlését kizárja. Mindkét félnek írásos értesítési kötelezettsége van a személyes adat változtatása, zárolása, törlése iránti kérelem esetén.

Az érintett tiltakozhat személyes adatainak kezelése ellen, ha az adat az adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve kötelező adatkezelés esetén. Abban az esetben is, ha a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik, valamint törvényben meghatározott egyéb esetben.

Az adatkezelő az írásban benyújtott tiltakozást köteles 15 napon belül vizsgálni, és annak eredményéről a kérelmezőt írásban tájékoztatni. Amennyiben a tiltakozás indokolt, az adatkezelő köteles megtenni a tőle elvárt lépéseket, mint a személyes adat módosítása, zárolása, vagy törlése.

Jogorvoslati lehetőségek

Amennyiben jogsértést tapasztalsz, kérjük, lépj velünk kapcsolatba az itk@intimitascoaching.hu email címen vagy postai úton az 1118 Budapest, Csikihegyek utca 14. címen. Mindent meg fogunk tenni az eset kivizsgálása érdekében és hogy kárpótoljunk az esetleges kellemetlenségekért.

Jogaid megsértése esetén jogorvoslatért fordulhatsz a lakóhelyed szerinti, vagy tartózkodási helyed szerinti illetékes Törvényszékhez, bírósághoz.

Egyéb esetben panasztételi jogoddal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál tudsz élni:

Címük: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.

Levelezési címük: 1530 Budapest, Postafiók: 5.

Telefon: +36 1/391-1400

Email: ugyfelszolgalat@naih.hu

Fogalmak

  • érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy – közvetlenül vagy közvetve – azonosítható természetes személy.
  • személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat – különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés.
  • személyazonosító adat: a családi és utónév, leánykori név, a nem, a születési hely és idő, az anya leánykori családi és utóneve, a lakóhely, a tartózkodási hely, a társadalombiztosítási azonosító jel (a továbbiakban: TAJ szám) együttesen vagy ezek közül bármelyik, amennyiben alkalmas vagy alkalmas lehet az érintett azonosítására.
  • adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, jogi személyiség nélküli szervezet, aki vagy amely az e törvény szerinti adatkezelési célból egészségügyi és a hozzá kapcsolódó személyes vagy személyazonosító adat kezelésére jogosult.
  • hozzájárulás: az érintett kívánságának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok – teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő – kezeléséhez.
  • adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül a személyes adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így például gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése.
  • adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele.
  • tiltakozás: az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri.
  • adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges.
  • harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki, vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval, vagy azokkal a személyekkel, akik adatfeldolgozó közvetlen irányítása alatt a személyes adatok kezelésére felhatalmazást kaptak.
  • adatvédelmi incidens: a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi.

 

Budapest, 2019. július 01.