Első kérdés: PÁRKAPCSOLATI MODELLEK (nyitott kapcsolat) – Különleges szexuális szokások kérdőív alapján

Posted by:

2 nap alatt máris 72-en kitöltöttétek a Különleges szexuális szokásokról szóló kérdőívet. Köszönjük!

Folyamatosan megosztunk belőle érdekességeket, szakmaisággal vegyítve. Kiemelünk egy-egy kérdést, témaindítóként használva, tehát egyik írás sem végkövetkeztetés!

A mai napra a párkapcsolati modelleket vesszük célba. A kitöltők 45 százaléka a hagyományos, monogám típusú kapcsolatban él, és csupán 25 százalékuk házasságban, illetve több mint 10 éve. Terjed a nyitott(abb) párkapcsolati forma, 18 százalékos válaszaránnyal! Továbbá, a kitöltők 2 százalék választotta a poligám életformát.

A ...

Continue Reading →
0

A szabadság 30 éve…. Te mit kezdtél vele?

Posted by:

Kedden, két kisfiammal ellátogattunk Ópusztaszerre, ahol többek között megnéztünk egy 3D-s vetítést Ópusztaszer és Magyarország történelméről, fél órás villámösszefoglalóként. Amikor 1989-hez értünk, az nagyon mellbe ütött. A tudat, hogy idehaza mindössze cirka 30 éve van köztársaság, és 30 éve van szabad gondolkodás!!!! Ebbe eddig bele sem gondoltam igazán. Nem is olyan régen, a szüleim, és az ő nagyszüleik még kötelezve voltak arra, hogy megfeleljenek egy elvárt ideának, és beteljesítsék az adott rezsim által preferált képet/mintát. Nem szeretnék történelem ...

Continue Reading →
0

Felelősséggel egymás iránt – mi tesz értéktelenné vagy értékessé –

Posted by:

Felelősséggel egymás iránt

A héten két fontos találkozás is történt velem. Mindkettő emberileg megrázó.

Eltűntem egy-két hétre, befelé fordultam, és az alkotásban éltem meg magam (kézműves ékszereket készítek), miközben mély, emberi dolgokon elmélkedtem. A fő kérdésem az volt: vajon meddig terjed az ember felelősség vállalása egy másik embertársa iránt?! Terapeutaként és emberként meddig mehetek? Hol van az emberségesség és az egészséges önzőség határa?! Ti gondolkoztatok már ezeken az elveken, értékeken?

A téma, ahogy írtam két emberi találkozásból ered, egy anya és egy ...

Continue Reading →
0

Modern éhezés – Közel a nemi identitás vesztés?!

Posted by:

Egy új éra köszönt ránk, furcsa változások időszaka. A mai 30-40es korosztályt érintheti legintenzívebben. A klasszikus világkép felborult, s vele a nemi szerepek. Borulnak a hagyományok, a tradíciók, és minden az individualizáció, az önérvényesítés és az önmegvalósítás síkján mozgolódik. Megváltozott a világ, és olyan új problémákkal kell szembe néznünk, ami az elköteleződésben, a kötödésben, az összetartozásban és az alakítható párkapcsolati modell kialakításában jelentkeznek. A médiából már nem csak az árad, hogy légy vonzó, és ellenállhatatlan, de az is, hogy elköteleződés ...

Continue Reading →
0

Hogy vagy? – Köszönöm jól, minden rendben! – egy férfi küzdelmei

Posted by:

Hogy vagy? Kérdeztem egyik ismerősöm miután összefutottunk egy kávézóban. Kedvesen, gyorsan reagálva ennyit mondott: Köszönöm, jól! Nálunk minden rendben. Majd megerősítette a mondat végét egy mosollyal.

Mondtam: Á, igazán?! Ennek nagyon örülök. Van kedved beszélgetni kicsit?

Persze!  – és leültünk egy kávéra.

Egy kedves férfi ismerősöm ült immáron velem szemben. Elkezdtünk beszélgetni az életünkről, a családunkról, és a párkapcsolatunkról. Ahogy ez lenni szokott. 🙂

Régebben találkoztunk, így volt mit mesélni, igaz érezhető volt a távolság az adok-kapok információ tengerében. Aztán, amikor a szakmára tértünk, ...

Continue Reading →
0

Szexuális kölcsön-hatások

Posted by:

Mondhatnám azt is, kölcsön vett szerepek, kölcsön vett életek. Főleg, ha valami elcsúszik…

Állandó kölcsönhatásban élünk párunkkal, egyfajta szimbiózisban, mégis saját identitásunkkal.

Az évek során formálódunk. A személyiségünk szerkezete minimálisan változik az érési folyamattal és a kölcsönhatások által. újabb és újabb bevésődések keletkeznek a személyiségünk részeként, azaz kondicionáljuk saját magunkat és társunkat is.

Emberi felelősségünk abban áll, hogy MIRE kondicionáljuk közeli hozzátartozóinkat!

Vegyünk egy konkrét párkapcsolati példát:

A férfi nem látja elég szépnek a párját, és ezt kifejezésre is juttatja, még ...

Continue Reading →
0

Amikor a lélek elnémul – Lépj ki a fényre

Posted by:

Hétvégén az egész napot a gyermekeimmel töltöttem, hármasban programoztunk. Ebédidőben leültünk a bevásárló központ éttermébe, ahol az emberek nyüzsgő tömege fogadott. Figyeltem őket. Voltak, akik fel sem tűntek, árnyként keringtek, és voltak, akik megragadták a tekintetem. A párok, a barátok jöttek-mentek; mi sokáig időztünk. Volt egy pár, akiket különösen sokáig néztem. Fiatalok, gyermektelenek, a 20as éveik végén járhattak. Némán ültek egymás mellett, és unottan, monoton módon fogyasztották ételük. Egyetlen kérdés hagyhatta el a férfi száját, de a nő csak merengve ...

Continue Reading →
0

Az emésztés és a szexualitás

Posted by:

Gondolkoztál már azon, hogy mennyi összefüggés van az emésztőrendszered és a nemi életed milyensége között?!

Ma szövegeztem az életmód tanácsadás című szolgáltatásunkat, és írás közben jöttem rá, hogy erről még nem nagyon lehet olvasni.

Nézzük az összefüggéseket:

Az önbizalom

Az jó emésztés ismérve az erős személyiség (jellem), a magabiztosság, az önbizalom; és fordítva.

Ugyanakkor a jól működő rendszer, ha tartósan megbetegszik, visszahat az énképre, és csökken az önbizalom. Szorongóbb, frusztráltabbá válik az egyén. Gyengül, kívül, belül.

Az is igaz, hogy a jó emésztés, és a magabiztosság ...

Continue Reading →
0

Neked is kicsi a péniszed?

Posted by:

Neked is kicsi a péniszed?!

Tényleg így van?! Vagy csak te gondolod? Mire alapozod a kialakított véleményed?

Egy kedves előadóval beszélgettünk a merevedéssel kapcsolatos funkciózavarokról, és közben jutott eszembe, hogy sok férfinak okoz önértékelési problémát, ha a szerszámát nem találja elégségesnek. Belegondoltam nőként, hogy vajon hányan szenvednek ettől a tudattól?! Pszichésen mennyire megterhelő tud lenni, ha nem érzed elégnek magad. Főleg, ha erre még a partnered is ráerősít.

Sajnos ez a tudat nem tesz jót se az önbizalomnak, se az egészséges férfi képnek, ...

Continue Reading →
0

Kondicionálás: Hogyan csökken a férfi potencia

Posted by:

A férfiasság legbecsesebb őrzője az ő potenciája, s annak kiváló teljesítménye, egyszóval a férfi jó teljesítőképessége.

Ma arról írok, hogyan amortizálható le a férfi teljesítőképessége, azaz az őt körülvevő élet hogyan kondicionálja a férfit egy nem kívánatos és egészségkárosító működési rendszerbe.

A nemi szerepek és felelősségek ugyan változnak a mai modern időkben, ám a férfi még mindig úgy érzi az ő felelőssége a biztonság, vagyis az anyagi biztonság megteremtése. Tudásához és lehetőségeihez mérten felelős állást vállal, és sokat dolgozik munkahelyén. Általános a ...

Continue Reading →
0
Page 1 of 3 123