Modern éhezés – Közel a nemi identitás vesztés?!

Posted by:

Egy új éra köszönt ránk, furcsa változások időszaka. A mai 30-40es korosztályt érintheti legintenzívebben. A klasszikus világkép felborult, s vele a nemi szerepek. Borulnak a hagyományok, a tradíciók, és minden az individualizáció, az önérvényesítés és az önmegvalósítás síkján mozgolódik. Megváltozott a világ, és olyan új problémákkal kell szembe néznünk, ami az elköteleződésben, a kötödésben, az összetartozásban és az alakítható párkapcsolati modell kialakításában jelentkeznek. A médiából már nem csak az árad, hogy légy vonzó, és ellenállhatatlan, de az is, hogy elköteleződés ...

Continue Reading →
0

Hogy vagy? – Köszönöm jól, minden rendben! – egy férfi küzdelmei

Posted by:

Hogy vagy? Kérdeztem egyik ismerősöm miután összefutottunk egy kávézóban. Kedvesen, gyorsan reagálva ennyit mondott: Köszönöm, jól! Nálunk minden rendben. Majd megerősítette a mondat végét egy mosollyal.

Mondtam: Á, igazán?! Ennek nagyon örülök. Van kedved beszélgetni kicsit?

Persze!  – és leültünk egy kávéra.

Egy kedves férfi ismerősöm ült immáron velem szemben. Elkezdtünk beszélgetni az életünkről, a családunkról, és a párkapcsolatunkról. Ahogy ez lenni szokott. 🙂

Régebben találkoztunk, így volt mit mesélni, igaz érezhető volt a távolság az adok-kapok információ tengerében. Aztán, amikor a szakmára tértünk, ...

Continue Reading →
0

Szexuális kölcsön-hatások

Posted by:

Mondhatnám azt is, kölcsön vett szerepek, kölcsön vett életek. Főleg, ha valami elcsúszik…

Állandó kölcsönhatásban élünk párunkkal, egyfajta szimbiózisban, mégis saját identitásunkkal.

Az évek során formálódunk. A személyiségünk szerkezete minimálisan változik az érési folyamattal és a kölcsönhatások által. újabb és újabb bevésődések keletkeznek a személyiségünk részeként, azaz kondicionáljuk saját magunkat és társunkat is.

Emberi felelősségünk abban áll, hogy MIRE kondicionáljuk közeli hozzátartozóinkat!

Vegyünk egy konkrét párkapcsolati példát:

A férfi nem látja elég szépnek a párját, és ezt kifejezésre is juttatja, még ...

Continue Reading →
0

Amikor a lélek elnémul – Lépj ki a fényre

Posted by:

Hétvégén az egész napot a gyermekeimmel töltöttem, hármasban programoztunk. Ebédidőben leültünk a bevásárló központ éttermébe, ahol az emberek nyüzsgő tömege fogadott. Figyeltem őket. Voltak, akik fel sem tűntek, árnyként keringtek, és voltak, akik megragadták a tekintetem. A párok, a barátok jöttek-mentek; mi sokáig időztünk. Volt egy pár, akiket különösen sokáig néztem. Fiatalok, gyermektelenek, a 20as éveik végén járhattak. Némán ültek egymás mellett, és unottan, monoton módon fogyasztották ételük. Egyetlen kérdés hagyhatta el a férfi száját, de a nő csak merengve ...

Continue Reading →
0

Az emésztés és a szexualitás

Posted by:

Gondolkoztál már azon, hogy mennyi összefüggés van az emésztőrendszered és a nemi életed milyensége között?!

Ma szövegeztem az életmód tanácsadás című szolgáltatásunkat, és írás közben jöttem rá, hogy erről még nem nagyon lehet olvasni.

Nézzük az összefüggéseket:

Az önbizalom

Az jó emésztés ismérve az erős személyiség (jellem), a magabiztosság, az önbizalom; és fordítva.

Ugyanakkor a jól működő rendszer, ha tartósan megbetegszik, visszahat az énképre, és csökken az önbizalom. Szorongóbb, frusztráltabbá válik az egyén. Gyengül, kívül, belül.

Az is igaz, hogy a jó emésztés, és a magabiztosság ...

Continue Reading →
0

Neked is kicsi a péniszed?

Posted by:

Neked is kicsi a péniszed?!

Tényleg így van?! Vagy csak te gondolod? Mire alapozod a kialakított véleményed?

Egy kedves előadóval beszélgettünk a merevedéssel kapcsolatos funkciózavarokról, és közben jutott eszembe, hogy sok férfinak okoz önértékelési problémát, ha a szerszámát nem találja elégségesnek. Belegondoltam nőként, hogy vajon hányan szenvednek ettől a tudattól?! Pszichésen mennyire megterhelő tud lenni, ha nem érzed elégnek magad. Főleg, ha erre még a partnered is ráerősít.

Sajnos ez a tudat nem tesz jót se az önbizalomnak, se az egészséges férfi képnek, ...

Continue Reading →
0

Kondicionálás: Hogyan csökken a férfi potencia

Posted by:

A férfiasság legbecsesebb őrzője az ő potenciája, s annak kiváló teljesítménye, egyszóval a férfi jó teljesítőképessége.

Ma arról írok, hogyan amortizálható le a férfi teljesítőképessége, azaz az őt körülvevő élet hogyan kondicionálja a férfit egy nem kívánatos és egészségkárosító működési rendszerbe.

A nemi szerepek és felelősségek ugyan változnak a mai modern időkben, ám a férfi még mindig úgy érzi az ő felelőssége a biztonság, vagyis az anyagi biztonság megteremtése. Tudásához és lehetőségeihez mérten felelős állást vállal, és sokat dolgozik munkahelyén. Általános a ...

Continue Reading →
0

A HPV vírus és a méhnyakrák

Posted by:

A HPV vírus és a méhnyakrák

A Humán papillomavírus (továbbiakban HPV) mindkét nemet érinti. Számos betegség okozója, mint például szemölcsök, jó- és rosszindulatú daganatok, és a méhnyakrák kialakulásának jelentős hányadáért is ez a vírus a felelős.

A HPV terjed a genitális részek érintkezésekor, közösülés során, és néha ha az anya fertőzött a szülés közben átadhatja újszülöttjének. Akik aktív szexuális életet élnek, gyakran váltogatják a partnerüket, fokozottabban ki vannak téve a fertőzésnek. Sajnos az óvszer sem nyújt megfelelő védelmet. Akár a kézről is ...

Continue Reading →
1

Szeretkezni szülés után

Posted by:

Jelen cikkben a hüvelyi úton történő szülés utóhatásairól írunk, a fizikai és lelki változásokról, a szexualitást érintő lehetőségekről. A cikk nem csak nőknek szól, a férfiaknak is szeretnénk segítséget, támaszt és megoldást nyújtani.

Az orvosok 4-6 hét pihenőt javasolnak az édesanyáknak, hogy a testük visszaálljon a szülés előtti, közel azonos állapotokhoz. A szervi változások, amelyeknek vissza kell rendeződni a szülés után:

  • a kismedence változásai,
  • a medence fenék izmai,
  • a méh visszahúzódása,
  • a hormonok miatt az ízületek, a szalagok meglazultak,
  • a rektális rész változhat (türemkedések),
  • a hasizom visszarendeződése,

Ahhoz ...

Continue Reading →
1

A rendszertelen szexuális élet megbetegít!

Posted by:

A rendszertelen szexuális élet megbetegít!

Példázatokkal – tanmesén át vezetve

Eleinte a hormonok által megtámogatott kapcsolatban a szexuális élet, a testiség, egymás felfedezése jelentős szerepet kap. Átlagosan heti 7-10 alkalommal is szeretkezhet egy pár. De évek múlásával változik a helyzet, és kevés párnak sikerül fenntartani a jó és rendszeres nemi életet, együtt.

Számos nőgyógyászati betegségekkel foglalkozó orvosi honlapot végigolvastam, ahol az adott problémára mindig javasoltak egy kivizsgálást és valamilyen kenőcsöt vagy gyógyszert, vagy műtéti beavatkozást. Egyetlen dolgot azonban egyiknél sem olvastam!! HOGY MI ...

Continue Reading →
5
Page 1 of 2 12